MSI introduceert stille MPG Quietude 100S-kast en bijbehorende MEG Silent Gale P12-fan

3 reacties

MSI heeft zijn assortiment behuizingen aangevuld met de MPG Quietude 100S, de eerste kast van deze fabrikant die op stilte is gericht. Zo zijn zowel het front-, zij- als het bovenpaneel voorzien van geluidswerend materiaal. Daarnaast kunnen gebruikers de ingebouwde fancontroller aansturen door middel van een knop bovenop de case (pwm-signaal van 0, 70 of 100 procent).

     

Qua uitbreiding kan de midtower moederborden tot het e-atx-formaat huisvesten. Er is ruimte voor cpu-koelers met een hoogte tot 175 mm, terwijl grafische kaarten met een maximale lengte van 380 millimeter compatibel zijn. Om zwaardere videokaarten te ondersteunen, wordt de case vergezeld door een gpu-steun. Verder biedt de Quietude 100S plaats voor twee 3,5-inch hdd’s en nog eens twee 2,5-inch schijven.


De Quietude 100S kan tot zeven 120mm-ventilatoren huisvesten.

De i/o bestaat uit twee usb 3.2 Gen 1 type-a-poorten, gevolgd door een enkele usb 3.2 Gen 2 type-c-connector en twee 3,5mm-audiopoorten. Bovenop de kast bevindt zich ook een knop om de meegeleverde MEG Silent Gale P12-ventilator aan te sturen. Zoals zijn naam doet vermoeden, gaat het om een 120mm-ventilator die op stilte is gericht. 

Op zijn volledige draaisnelheid van 2.000 rpm wordt de geluidsdrempel van 22,7 dBA niet overschreden, aldus de fabrikant. Bij deze snelheid moet de pwm-fan in staat zijn om een luchtstroom van 56,2 cfm en een hydrostatische druk van 2,21 mm H2O te leveren. Door het gebruik van een hydronamische lager wordt een levensduur van 50.000 draaiuren geclaimd. 

Terwijl de MEG Silent Gale 12 bij de MPG Quietude 100S-behuizing wordt geleverd, moet hij ook afzonderlijk te verkrijgen zijn. Wanneer beiden moeten beschikbaar zijn, is niet bekend. MSI heeft geen informatie onthuld op het gebied van prijzen en beschikbaarheid.

Bronnen: MSI (kast), (fan)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*