Nvidia versie 2.2.1 brengt DLSS naar Linux, introduceert nieuwe grafische opties

2 reacties

Nvidia brengt officieel de software development kit voor dlss op Linux x86 uit, zo laat het bedrijf in een blogpost weten. Ook kondigt Nvidia dlss voor ARM-systemen aan, al is de releasedatum voor die sdk nog onbekend. Eerder deze week kregen we al wel een voorproefje van ray tracing en dlss op een MediaTek-soc te zien. Tot slot introduceert de nieuwste versie van de upscaling-technologie (voor alle systemen) enkele nieuwe opties voor nog meer controle over de software.

Deep learning super sampling versie 2.2.1 maakt onder meer een nieuwe optie in de instellingen mogelijk waarmee gamers beelden scherper of juist 'zachter' kunnen maken. Ook krijgt de software een automatische modus, waardoor games automatisch een dlss -preset kiezen op basis van de schermresolutie. Tot slot krijgen ontwikkelaars een auto-exposure-optie waardoor de software automatisch belichting kan regelen. Dit zou vooral in scènes met lage contrasten voor verbeterde graphics moeten zorgen. 

Dlss is een technologie van Nvidia waarmee games gerenderd worden in een lagere resolutie, waarna de beelden middels kunstmatige intelligentie opgeschaald worden. Dit levert grofweg dezelfde graphics met een hogere framerate op. Ondertussen ondersteunen ruim 60 games dlss.


Een visuele representatie van hoe dlss werkt (via Nvidia)

Bron: Nvidia

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*