Bèta van Amazons New World-game brickt sommige RTX 3090-kaarten

27 reacties

Gisteren is de gesloten bèta van New World van start gegaan, een mmorpg die ontwikkeld wordt door Amazon Games. Tot nu toe lijkt het spel aan te slaan, aangezien een piek van 190.000 spelers is bereikt op Steam, samen met zo’n 106.000 kijkers op Twitch (op moment van schrijven). Niet iedereen kan echter van een goede ervaring spreken.

Zo geven gebruikers op de officiële forums en de subreddit van de game aan dat het spel hun RTX 3090-kaart heeft gebrickt. De gpu begeeft het tijdens het spelen, vervolgens is men niet meer in staat om beeld op het scherm te krijgen. Terwijl vooral EVGA-modellen zijn getroffen, worden er volgens Windows Central ook problemen gemeld bij andere merken.


Vooral EVGA-kaarten, zoals de RTX 3090 FTW3 Ultra Gaming, lijken getroffen te zijn.

Momenteel is het niet duidelijk waardoor de grafische kaarten worden beschadigd. Indien je in bezit bent van een RTX 3090, is het in ieder geval af te raden om op dit moment New World te spelen. Het spel is beschikbaar voor pre-order via Steam, met een prijskaartje van 40 euro. Naar verwachting komt de mmorpg uit op 31 augustus.

Bronnen: Windows Central, New World forum, Reddit

« Vorig bericht Volgend bericht »
0