Voormalig Intel-werknemer die bedrijfsgeheimen stal geeft fout toe, stemt in met schikking

0 reacties

In febrtuari werd bekend dat Intel een voormalig werknemer heeft aangeklaagd die bedrijfsgeheimen zou hebben doorverkocht. Oregon Live schrijft dat de rechtszaak inmiddels heeft geleid tot een schikking en dat de ex-werknemer heeft bekend de gegevens gestolen te hebben.

De werknemer, Varun Gupta, vertrok in januari 2020 naar Microsoft na tien jaar bij Intels datacentrumafdeling te hebben gewerkt. Hij zou 3.900 bestanden hebben gestolen en hebben gebruikt bij onderhandelingen over prijzen en productspecificaties van Xeon-cpu's. Het is niet bekend bij welke partij de informatie is gebruikt, maar aangezien hij aan de slag ging bij Microsoft en aangezien er onderhandeld zou worden over productspecificaties gaat het waarschijnlijk om Microsoft. Dergelijk grote afnemers kunnen bij Intel namelijk custom varianten van reguliere Xeons bestellen, met bijvoorbeeld meer cache. Andere werknemers zouden met Gupta hebben onderhandeld toen hij bij Microsoft aan de slag was, waardoor het verdacht zou zijn hoeveel kennis hij had over de chips.

Volgens Oregon Live is in gerechtelijke documenten te lezen dat de ingenieur heeft bevestigd de gegevens te hebben gestolen nadat hij de baan bij Microsoft nam. Toen de aanklacht bekend werd eiste Intel een schadevergoeding van 75.000 dollar en een verbod op verder gebruik van de gestolen informatie, maar wat de schikking precies inhoudt is onduidelijk. Wel is duidelijk dat als Gupta zich niet aan de schikking houdt, hij Intel een schadevergoeding van 100.000 dollar moet betalen. Microsoft en Gupta hebben niet gereageerd op de lokale Amerikaanse krant, Intel verklaarde dat het huidige en voormalige werknemers vertrouwt met gevoelige informatie, maar dat het er niet om schroomt om zichzelf te beschermen tegen dit soort situaties.

Bron: Oregon Live

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*