Synology C2 Password: gratis wachtwoordmanager met AES 256-encryptie

4 reacties

Naast de release van DiskStation Manager 7.0, heeft Synology een maand geleden meer informatie onthuld over zijn nieuwe C2-clouddiensten. Zo gaf de nas-fabrikant aan dat de gratis variant van C2 Password in juli zou uitkomen, gevolgd door de betalende variant in oktober (met meer features). Inmiddels is de nieuwe wachtwoordmanager beschikbaar, ook voor wie geen Synology-apparaat bezit.

De webgebaseerde tool kan niet alleen worden gebruikt om wachtwoorden te genereren en op te slaan, maar ook om gevoelige informatie zoals adressen of bankgegevens bij te houden. Daarnaast zijn er enkele handige functies voor het versturen van bestanden, waaronder het toevoegen van een watermerk aan tekst of afbeeldingen. Deze opgeslagen data wordt door middel van 256-bit AES-encryptie beschermd en wordt in het geval van Europese klanten opgeslagen op Synology’s server in Frankfurt, Duitsland. 

C2 Password ondersteunt synchronisatie voor het gebruik op meerdere toestellen, al kan de dienst voorlopig enkel via een browser worden gebruikt. Er is wel een plug-in beschikbaar voor Google Chrome, Mozilla Firefox en Microsoft Edge. Naar verwachting zal de iOS-app beschikbaar zijn rond het einde van het jaar, Android-gebruikers zullen moeten wachten tot begin volgend jaar. 

Wie aan de slag wil gaan met de wachtwoordmanager, kan zich registreren via deze link. 

Bron: Synology

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*