Mini Pc’s met Ryzen 9 5900HX moeten de strijd met Intel NUCs aangaan

12 reacties

Computerfabrikanten MoreFine en Minisforum hebben de handen ineen geslagen om naar eigen zeggen de krachtigste minipc ooit te bouwen. Het is de eerste mini pc die wordt voorzien van een Ryzen 5000H processor.

De Mini stx-behuizing van het systeem is een aluminium-magnesium-legering en heeft uitsparingen voor één usb c-poort en twee usb 3.2-poorten aan de voorkant. Aan de achterkant zitten vier usb 2.0-poorten, één hdmi-poort, één displayport, twee 2.5 gigabit ethernetpoorten en een koptelefoonaansluiting. De computer is 150 x 145 x 40 mm groot en weegt één kilo.

Aan de binnenkant bevindt zich een custom made micro stx-moederbord met twee m.2 2280 sata/nvme poorten, twee 2.5 inch slots voor sata/ssd’s, één m.2 wifi/bluetooth poort, twee sodimm slots voor maximaal 64 gb aan geheugen geklokt op 4266 mhz. 

De AMD Ryzen 9 5900HX processor heeft acht cores, 16 threads en draait op een kloksnelheid van maximaal 4.6 GHz. Verder heeft de chip 16 MB l3 cache en 4 mb L2 cache aan boord. De Vega gpu met 8 compute units draait op 2100 MHz en kan worden overgeklokt. 

De twee fabrikanten zijn bezig een crowdfundingcampagne op te zetten op Indiegogo om de computer aan de man te brengen. Het apparaat moet beschikbaar komen in verschillende configuraties en gaat minimaal 500 USD kosten. Het is niet duidelijk hoe lang de campagne gaat lopen en wanneer de computer uiteindelijk op de markt komt. 

Bronnen: Indiegogo, Minisforum (Twitter)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*