BIOS-update schakelt H.264-versnelling uit in Lenovo laptops

9 reacties

Lenovo lijkt al enkele maanden BIOS-updates de deur uit te doen die de hardwarematige versnelling van het H.264-videoformaat uitschakelt. Hierdoor worden alle berekeningen voor dat formaat via de cpu uitgevoerd met alle prestatieverliezen van dien.

Er komen steeds meer klachten binnen op voornamelijk het Engelse Lenovo-forum en het lijkt vooral om laptops met een ingebouwde GeForce gpu te gaan. Gebruikers klagen onder andere dat Shadowplay niet meer werkt. Deze applicatie maakt expliciet gebruik van de hardwarematige encoder.

Het is niet bekend waarom de hardwareversnelling is uitgeschakeld. Verschillende gebruikers speculeren dat het iets te maken heeft met een patentgeschil. Lenovo zou eerder ruzie hebben gehad met Nokia over het gebruik van de codec, met een tijdelijk verbod op de verkoop van Lenovo-producten als gevolg. Andere gebruikers denken dat het gewoon een bug is, vooral omdat op het Duitse Lenovo-forum een beheerder heeft gemeld dat er wordt gewerkt aan een update die de problemen oplost. Deze update zou volgende maand worden uitgerold.

Bron: Lenovo (Forum)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*