Qualcomm en Amazon zijn nieuwe klanten van Intels nieuwe foundry-dienst

5 reacties

Intel kondigde begin dit jaar aan dat het ervoor open stond om te produceren voor derden, wat de grote chiptekorten voor een deel op moest lossen. Het is mogelijk om zowel chips te laten produceren als ze te laten verpakken, en kennelijk zien niet alleen makers van autochips hier brood in. Intel heeft aangekondigd dat ook Amazon en Qualcomm zijn toegevoegd aan het klantenbestand.

Dat heeft Intel onthuld op Twitter, waar het een quote heeft geplaatst van Qualcomm-ceo Christiano Amon. De chipontwerper wil zijn productieketen op Amerikaanse bodem krijgen, en Intel zal daarmee helpen. Ook zegt het uit te kijken naar Intels ribbonfet- en powervia-technieken, hoewel het niet duidelijk is of Qualcomm hier voor de eerste producten al gebruik van gaat maken. Het zou namelijk kunnen dat het voor een aantal producten eerder overstapt van TSMC en Samsung op Intel. In dat geval zal een minder geavanceerde node gebruikt moeten worden, de twee genoemde technieken zullen namelijk pas vanaf 2024 beschikbaar zijn.

Amazon is van plan om het packaging-proces bij Intel te laten doen. De e-commercegigant is momenteel klant van TSMC voor de productie van zijn eigen chips, zoals de Graviton2-cpu's en Inferentia-acceleratoren. Vermoedelijk zal de productie van de chips zelf nog bij TSMC gedaan worden, het is niet duidelijk of hier in de toekomst verandering in zal komen. Intels nieuwe dienst heet 'Intel Foundry Services'.

Bronnen: Intel (Twitter, 1), (2)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*