Google Switch to Android-app lijkt in de maak voor iOS-gebruikers

25 reacties

Volgens een APK teardown werkt Google mogelijk aan een iOS app genaamd Switch to Android. En hoewel verder weinig bekend is over betreffende app lijkt de naam een goede indicatie te geven van wat het zou moeten doen. Op dit moment is er geen eenvoudige manier voor iPhone-gebruikers om over te stappen naar Android, dus lijkt een dergelijke app een logisch en goed idee.

In een wereld waarin twee mobiele besturingssystemen bepalend zijn, loop je als consument tegen twee opties op: Apples iOS of Googles Android. Gezien beide begrijpelijkerwijs redelijk gesloten zijn, is het lastig overstappen van het ene besturingssysteem naar het andere. Het zou echter wel gebruiksvriendelijker zijn wanneer de lock-ins je niet beperken in welke keuze dan ook. Recent hebben we je gemeld dat Apple met zijn Move to iOS-app reeds een optie voor een switch biedt in de Google Play Store, maar volgens 9to5Google lijkt het erop dat Google ook een dergelijke stap overweegt.

Afbeelding afkomstig van 9to5Google

Op dit moment is de manier om van iOS naar Android over te stappen via Google Drive. In principe maak je daar een back-up van zoveel mogelijk van je iPhone-gegevens en vervolgens download je die gegevens naar je nieuwe Android-toestel. Dit is niet alleen onhandig, maar het stelt je ook niet in staat om veel belangrijke gegevens, zoals apps, over te zetten.

De informatie over de Switch to Android app is afkomstig van een APK teardown van de officiële Data Restore Tool, die onlangs in de Play Store is geplaatst. Binnen die app zijn er meerdere verwijzingen naar een vermeende overstap-tool te vinden, als ook de stappen die je uit moet voeren om het te laten werken.

Theoretisch moeten iPhone-gebruikers de gegevens van hun Apple-gerelateerde accounts in kunnen voeren in de Switch to Android app, waarna ze in staat zijn om nog veel meer gegevens te verplaatsen naar hun nieuwe Android telefoon.

Bronnen: Android Authority, 9to5Google

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*