AMD's aandelenkoers bereikt all-time-high na recordomzet tweede kwartaal (update)

52 reacties

Dit artikel is voorzien van een update, om onduidelijkheid te voorkomen is de nieuwe informatie onderaan geplaatst.

AMD heeft de financiële resultaten van het afgelopen kwartaal bekendgemaakt. De chipontwerper heeft in Q2 2021 een omzet van 3,85 miljard Amerikaanse dollar gerealiseerd, een stijging van 99,3% ten opzichte van het tweede kwartaal van vorig jaar. Met een brutowinst van 1,8 miljard dollar is de brutowinstmarge gestegen naar 48%, een stijging van 4 procentpunt in vergelijk met hetzelfde kwartaal van het jaar ervoor. 

Volgens het bedrijf hebben zowel het professionele als het consumentensegment voor deze sterke groei gezorgd. Zo wijst men onder meer op Google, Tesla en Valve die voor oplossingen uit het rode kamp hebben gekozen. Ook de pc-divisie heeft zijn steentje bijgedragen; de gemiddelde verkoopprijs van zowel de processoren als die van de grafische kaarten is verder gestegen. Daarnaast ziet men nog steeds een ongeziene vraag naar de Radeon 6000-gpu’s. 

Naast de financiële cijfers heeft AMD-ceo Lisa Su meer informatie onthuld over de aankomende producten van het bedrijf. Zo heeft ze bevestigd dat de ontwikkeling van zowel de Zen 4-processoren als de RDNA 3-videokaarten op schema ligt, de eerste producten met deze architecturen worden in de loop van 2022 verwacht. Daarnaast heeft men aangegeven dat de eerste CDNA 2-acceleratoren (MI200) momenteel naar klanten worden verstuurd.

Update — 29 juli, 19:21: AMD's koers blijkt een all-time-high te hebben behaald. Op het moment van schrijven staat de koers op zo'n 104 Amerikaanse dollar, waarmee het de vorige all-time-high van begin dit jaar heeft overstegen. Toen klom het naar ongeveer 99 dollar. Ondanks de grote chiptekorten bleek niet veel later dat het bedrijf in het eerste kwartaal een recordomzet heeft weten te bewerkstelligen. AMD is opgeklommen van het onderdeurtje van de chipfabrikanten tot een geduchte concurrent — een knappe prestatie in slechts een paar jaar tijd en in een markt waarin tijd over het algemeen niet overvloedig aanwezig is.


De koers op 29 juli schiet na uitstekende kwartaalcijfers door de voorgaande top.

Bron: AMD

« Vorig bericht Volgend bericht »
0