Taiwan geeft TSMC groen licht voor bouw 2nm-fabriek, massaproductie start rond 2024

7 reacties

TSMC heeft de goedkeuring gekregen van de Taiwanese overheid om zijn 2nm-fabriek in Baoshan te bouwen. Baoshan is een deelgemeente van de stad Hsinchu, die op zijn beurt een van de belangrijkste productiegebieden is op het gebied van chips in Taiwan. Een opmerkelijke aankondiging, aangezien Intel eerder deze week heeft bekendgemaakt dat het terug marktleider wil worden qua chipproductie.


Een plattegrond van de nieuwe fabriek, die naast de huidige Hsinchu-fab zal worden gebouwd.

Volgens Nikkei Asia beschouwt de Taiwanese regering haar expertise op het gebied van chipproductie als een strategisch voordeel om het eiland, dat China als een deel van zijn grondgebied beschouwt, te vrijwaren van eventuele geopolitieke conflicten. Volgens een bron binnen de regering is men dan ook zeer tevreden dat de meest geavanceerde TSMC-fabriek in eigen land blijft.

De nieuwe productievestiging heeft een geschatte grootte van 20 hectare. Naar verwachting zal de fabriek 98.000 ton water per dag verbruiken, ongeveer de helft van TSMC’s totale dagelijkse waterverbruik in 2020. De chipfabrikant heeft beloofd om tegen 2025 10% gerecycled water te gebruiken, tegen 2030 moet de Baoshan-vestiging volledig opereren met hergebruikt water.

Bron: Nikkei Asia

« Vorig bericht Volgend bericht »
0