Microsoft rapporteert sterk kwartaal en boekjaar, Surface en Windows blijven achter

0 reacties

Microsoft heeft met het afgelopen kwartaal hun boekjaar afgesloten met sterke resultaten. De verwachtingen werden verbroken met een nettowinst van 16,5 miljard usd over Microsoft's Q4 2021. Dat is een groei ten opzichte van vorig jaar van maar liefst 47 procent, terwijl de omzet met 21% steeg naar 46,2 miljard dollar. De Office- en cloud-afdelingen deden het allebei goed met groeipercentages rond de 25 procent, te danken aan 365-abonnementen en Azure-diensten, die laatste steeg met 51 procent.

De oem-versies van Windows zagen een kleine afname door de teruglopende verkoop van systemen na de flinke aantallen als gevolg van de coronacrisis en het daaruitvolgende thuiswerken. Samen met bevoorradingsproblemen is dit ook de verklaring voor de krimp van de Surface-lijn met 20%. De lancering van Windows 11 in oktober met aangescherpte syteemvereisten zou hier weer verandering in moeten brengen. De Xbox Series S en X hebben het hardware-gedeelte met 172 procent omhooggeduwd, de content- en dienstenonderdelen zijn in totaal vier procent gezakt. Bij elkaar is de Xbox-afdeling met 11 procent gestegen.

Na een dipje aan het begin van de pandemie is LinkedIn ook weer aan het stijgen, ditmaal met 46 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De omzet uit advertenties op het platform is ook met 53 procent gestegen. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat LinkedIn nu per jaar een omzet van meer dan 10 miljard Amerikaanse dollars genereert.

Bron: The Verge

« Vorig bericht Volgend bericht »
0