Sony verkocht 10 miljoen PlayStations 5, ruim meer dan schatting Xbox Series

24 reacties

Sony heeft sinds de introductie van de PlayStation 5 meer dan 10 miljoen stuks verkocht. In April waren dat er nog 7,8 miljoen. Met deze cijfers verslaat de nieuwste generatie de PS4 en is de snelst verkopende console ooit van Sony. Ondanks de hoge verkopen is er nog steeds meer vraag dan aanbod, dit komt door bevoorradingsproblemen. Jim Ryan, president en ceo van Sony Interactive Entertainment wil gamers laten weten dat het verbeteren van de voorraad topprioriteit is.

De Japanse elektronicafabrikant heeft ook wat cijfers gedeeld rondom games voor de PS5. Een van de launch-titels, Spider-Man: Miles Morales dat in november uitkwam, heeft meer dan 6,5 miljoen kopiëen verkocht. Ratchet & Clank: Rift Apart haalde er meer dan 1,1 miljoen sinds de lancering vorige maand, en Returnal 560.000 sinds april. Deze moeten de winst genereren, volgens het bedrijf wordt de hardware onder de kostprijs verkocht.

Helaas hebben we geen vergelijkende cijfers van de Xbox Series S en X van Microsoft. Ceo Satya Nadella claimt tijdens het bekendmaken van de kwartaal- en jaarresultaten wel dat ook deze de best verkopende consoles van het bedrijf ooit zijn. Analyst Daniel Ahmad deelt op Twitter een schatting, dat er in totaal 6,5 miljoen stuks verkocht zijn. In eenzelfde tijdsspanne zijn de schattingen voor de Xbox One en 360 respectievelijk 5,7 en 5 miljoen.

Bron: The Verge


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Sony PlayStation 5

Sony PlayStation 5

  • PlayStation 5
Niet verkrijgbaar
« Vorig bericht Volgend bericht »
0