Microsoft stopt met halfjaarlijks schema Windows Server, alleen nog LTSC-versies

0 reacties

Uit een recentelijk gewijzigd ondersteuningsdocument blijkt dat Microsoft het release-ritme van Windows Server aan gaat passen. Het huidige halfjaarlijkse schema wordt losgelaten vanaf Windows Server 2022. Eerder dit jaar kondigde de techgigant aan dat deze versie het volgende Long-Term Servicing Channel zou worden voor serverklanten. Elke 2 à drie jaar zal een nieuwe versie uitgebracht worden, die in tegenstelling tot client-varianten 10 jaar ondersteuning krijgen. Hiervan bestaat vijf jaar uit standaard-support, en de tweede helft uit verlengde ondersteuning.

Voor bedrijven die langer op één versie willen blijven draaien om minder vaak te hoeven upgraden zal dit een welkome verandering zijn. Dit scheelt ook het valideren en uitrollen van de halfjaarlijkse versies, wat voor sommigen problemen oplevert. In een tabel maakt het bedrijf duidelijk hoelang huidige releases ondersteund blijven.

Windows Server 2022 moet dit jaar nog uitkomen, samen met een ltsc client-versie gebaseerd op Windows 10 21H2. Ook zal hiervan later een Windows 11-variant uitgebracht worden, maar deze zal nog enkele jaren op zich laten wachten, waarschijnlijk tot 2024. Het is nog niet duidelijk hoe het schema voor de client-versies eruit zal gaan zien.

Bron: Neowin

« Vorig bericht Volgend bericht »
0