Facebook zet groot in op 'VR-metaverse' met nieuw opgericht team

17 reacties

Facebook heeft in een post op zijn eigen Facebook-pagina aangekondigd dat het een nieuw team op aan het zetten is voor het ontwikkelen van een 'metaverse'. Volgens ceo Mark Zuckerberg zou je het kunnen zien als de opvolger van de mobiele gebruikerservaring.

Dat verklaarde hij in een interview met The Verge. Het platform dat nu ontwikkeld wordt moet een virtueel universum worden waarop bepaalde handelingen mogelijk moeten zijn die op andersoortige platformen niet mogelijk zijn, zoals dansen en verschillende soorten fitness. Facebook zet groot in op virtual reality, en uiteraard moet dit platform daar geschikt voor zijn. Het is echter niet exclusief voor vr. Ook augmented reality-apparaten worden ondersteund, en Zuckerberg hint ook op tweedimensionale interactie met behulp van pc's, consoles, mobiele apparaten en zelfs via webbrowsers.

Het moet een 'allesomvattend internet' worden dat verschillende werelden huisvest. Gebruikers moeten hun avatar en in het universum verkregen items nee kunnen nemen, 'ongeacht van in welke specifieke wereld ze zitten'. Elke wereld zou volgens de topman operationeel gehouden kunnen worden door verschillende partijen, op gedecentraliseerde wijze.

Facebooks ar- en vr-hoofd Andrew Bosworth verklaarde dat Oculus en Portal slechts het begin was van het metaverse-plan. De volgende stap is om de infrastructuur tussen de verschillende werelden te bouwen, zodat van de ene naar de andere wereld te verplaatsen net zo gemakkelijk is als het lopen van de ene kamer in je huis naar de ander. Bosworth linkt naar een pagina op Facebooks vacaturewebsite, waar meer dan 700 aan vr- en ar-gelinkte vacatures te vinden zijn.

Bronnen: Facebook, Oculus (YouTube)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0