Intel NUC 11 Extreme Beast Canyon krijgt 65W Tiger Lake desktop-CPU's

4 reacties

Intel heeft de nieuwe generatie Beast Canyon aangekondigd met de NUC 11 Extreme Kit, een modulaire pc in een kleine behuizing waarvan eerder al een teardown, benchmarks en foto's online geplaatst werden. Deze maakt gebruik van Tiger Lake desktop-processors van de elfde generatie met een tdp van 65 watt en kan een normale grafische kaart kwijt.

De processoropties zijn de i9-11900KB en de i7-11700B, beide octacores met multithreading en een baseclock van 3,3GHz, met boostkloksnelheden van respectievelijk 5,0 en 4,9 gigahertz en geïntegreerde UHD Graphics. Deze zijn geplaatst op het Compute Element dat ook de wifi 6e-chip bevat, naast een 2,5 gigabit Ethernet-poort en de rest van de connectiviteit. Deze bestaat onder andere uit hdmi 2.0b en twee Thunderbolt 4-poorten. Verder zijn er nog 8 usb-poorten, audioverbindingen en een sd-kaartlezer.

Er zijn maar liefst vier m.2-slots waarvan tweemaal pcie 4.0 x4 en de resterende twee op pcie 3.0-snelheden. De maximale geheugencapaciteit bedraagt 64 gigabyte in twee kanalen. Dankzij een ingebouwde 650W-psu en het pcie x16-slot kan een standaard dual-slot videokaart geplaatst worden. De behuizing bevat drie fans van 92mm en heeft een scharnierend deksel voor eenvoudigere upgrades, evenals een punt voor Kensington-sloten. Er is ook instelbare rgb-verlichting aanwezig op het voorpaneel en aan de onderkant.

De nieuwe systemen moeten dit kwartaal beschikbaar worden, met meer volgend tegen het eind van het jaar. De prijzen gaan vanaf 1.150 en 1.350 Amerikaanse dollar voor respectievelijk het Core i7- en het i9-model, een besturingssysteem wordt niet meegeleverd.

Bron: VideoCardz

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*