Gerucht: Intel DG2-gamingvideokaarten komen uit tijdens CES 2022

8 reacties

Naast de aankomende grafische kaarten van AMD en Nvidia, is er vandaag ook meer informatie over Intels DG2-gpu’s naar boven gekomen. Op het Chinese sociale mediaplatform Weibo claimt Hardware Academy namelijk te weten wanneer het blauwe kamp zijn eerste gamingkaarten zal uitbrengen. 


Een vertaalde versie van de Weibo-post.

Zo beweert de Weibo-gebruiker op basis van ‘een betrouwbare bron’ te hebben gehoord dat Intel de eerste DG2-kaart(en) wil uitbrengen tijdens de volgende CES-beurs, die in januari 2022 plaatsvindt. Terwijl het om een Chinese vertaling gaat, lijkt de post in ieder geval het woord ‘release’ te vermelden. Indien correct, is het niet onwaarschijnlijk dat de fabrikant eerder meer informatie zal onthullen, mogelijk nog voor het eind van dit jaar.

Momenteel is er weinig officiële informatie bekend over de eerste Xe-HPG-kaarten. Eind juni heeft het bedrijf wel bevestigd dat de eerste DG2-gpu’s momenteel worden gesampled. Daarnaast heeft Intel-topman Raja Koduri begin juni een foto van een DG2-gpu online gezet, die lijkt te beschikken over 512 execution units (4.096 cores). In de wandelgangen wordt beweerd dat dit het topmodel is, dat qua prestaties tussen de RTX 3070 en RTX 3080 valt. Verder zou een lager gesegmenteerd model met 448 eu’s iets zwakker presteren dan de RTX 3070.

Bronnen: Weibo, Videocardz, Via HXL (Twitter)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*