Nvidia RTX Workstation-kaarten kunnen worden overgeklokt dankzij MSI Afterburner

2 reacties

Nvidia RTX-workstation-videokaarten kunnen normaal gesproken niet worden overgeklokt. Het groene kamp blokkeert die mogelijkheid en zegt dat te doen om de stabiliteit, temperatuur en geluidsproductie zo goed mogelijk te houden. Gebruikers die zulke kaarten toch willen overklokken zullen de trukendoos flink moeten opentrekken en zelfs dan kunnen maar enkele waarden worden aangepast, maar daar komt nu dus verandering in dankzij MSI.

Igor Wallossek, van Igor’s LAB, heeft ontdekt dat de nieuwste betaversie van de MSI Afterburner software de kaarten volledig unlockt, waardoor ze makkelijk kunnen worden overgeklokt. Versie 4.6.3 Beta 3 geeft gebruikers de mogelijkheid de core, het geheugen, het voltage en de draaisnelheid van de ventilator aan te passen.

Igor heeft de proef op de som genomen op een RTX A5000 kaart, die een GA102 GPU aan boord heeft met 8192 cuda cores en 24 GB gddr6 eec-geheugen. De kaart draait op 1440 MHz. Igor heeft de kaart weten te overklokken tot 1590 MHz, dat leverde vijf procent prestatiewinst op (in tegenstelling tot de verwachte tien procent). 

Het wordt overigens afgeraden om de kaarten te overklokken. Gebruikers verliezen niet alleen hun garantie, de kaarten zijn er niet op gebouwd om op deze snelheden te draaien en de koeling is niet geschikt voor de hogere kloksnelheden. Igor heeft aangegeven daarom de kaart in de nabije toekomst te testen met een waterkoeler. Gebruikers die toch een poging willen wagen kunnen de betaversie van MSI’s afterburner applicatie hier downloaden.

Bron: Igor's LAB

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*