Vermeend Intel Z690-moederbord voor Alder Lake toont stevige CPU-stroomvoorziening

8 reacties

Intel is van plan om eind dit jaar de Alder Lake-S-processors te introduceren, waarbij nieuwe moederborden zullen horen. Lid van het Chinese sociale mediaplatform Bilibili 老弟一号 heeft een foto geplaatst van een vermeend high-end Z690-moederbord, dat een flinke stroomvoorziening voor de processor laat zien.

De vcore-vrm is voorzien van 23 fasen met een 18+2+3-layout. Zulke configuraties zien we doorgaans uitsluitend bij de beste moederborden. Helaas is het niet duidelijk van welk merk het bord afkomstig is. Ook is het LGA 1700-socket voor het eerst op een moederbord te zien. Het bevestigingsmateriaal ontbreekt, net als veel andere onderdelen op het moederbord. Wel is te zien dat hij inderdaad iets groter is dan het bestaande socket. Er zijn al verschillende details over het formaat verschenen, zo is LGA 1700 aan elke zijde 3 millimeter groter.

Verder zijn aan de bovenkant twee 8-pins-aansluitingen voor de stroomvoorziening te zien. Helaas is de foto onvolledig, het is niet zichtbaar of het er meer zijn. Het pcie x16-slot wordt vergezeld door drie m.2-aansluitingen. Waarschijnlijk zullen er in de loop van dit jaar meer van dit soort afbeeldingen opduiken, eind dit jaar wil Intel Alder Lake namelijk aankondigen.

Bron: 老弟一号 (Bilibili)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*