Sony: nieuwe overname zal helpen bij aanbod PlayStation-games voor pc

44 reacties

Sony heeft bevestigd dat de overname van Nixxes Software de Japanse uitgever zal helpen meer PlayStation-games naar de pc te brengen. Het Nederlandse gamebedrijf Nixxes uit Utrecht is vooral gespecialiseerd in het porteren van computerspellen.

Jim Ryan, president en ceo van Sony Interactive Entertainment, heeft in een interview met het Japanse tijdschrift Famitsu bevestigd dat de overname was gericht op het verkrijgen van meer games van het bedrijf op pc. Sony zou van plan zijn om ‘de ontwikkelingsmogelijkheden van videospellen verder te ontwikkelen en exclusievere titels te ontwikkelen’.

Nixxes Software zou zich begin juli hebben toegevoegd aan PlayStation Studios, hoewel de aankondiging zelf geen details gaf over waar Nixxes aan gaat werken. Het binnenhalen van een dergelijke studio kan Sony helpen om de balans te vinden tussen het omzetten van PS- naar pc-games en het leveren van exclusieve PS5-titels. 

Nadat PlayStation vorig jaar Horizon Zero Dawn op pc had uitgebracht zei Sony dat meer van zijn games zouden volgen. Days Gone kwam zelfs op 18 mei uit op de pc, en in dezelfde maand bleek dat ‘Uncharted 4: A Thief's End’ mogelijk de volgende PlayStation-game zou zijn die voor de pc uitkomt.

Bron: Famitsu

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*