Besturingssysteem van Huawei komt ook naar andere smartphones

49 reacties

Het besturingssysteem dat Huawei heeft ontwikkeld als reactie op het niet meer mogen gebruiken van Android, Hongmeng HarmonyOS 2, was bedoeld om de smartphones van het bedrijf toch te kunnen voorzien van een besturingssysteem dat compatibel was met Android-apps. 

Nu blijkt dat het besturingssysteem ook op andere toestellen geïnstalleerd gaat worden. Verschillende smartphones van Honor kunnen worden voorzien van Huawei’s besturingssysteem. Het gaat om de Honor 30 Pro series, Honor Play 4 Pro, Honor 20 series, Honor Magic2, Honor V30 series, Glory 30, Honor V20 en Honor Tablet V6 (KRJ-W09 en KRJ-ANO0).

Het is niet de eerste keer dat er nieuws naar buiten komt over non-Huawei-toestellen die worden uitgerust met HarmonyOS. Er gingen vorige maand al geruchten dat Nokia werkt aan een high-end smartphone met het besturingssysteem van Huawei. 

Het is niet bekend wanneer het besturingssysteem wordt uitgerold, maar gebruikers die niet kunnen wachten kunnen nu alvast upgraden door de service app te openen en te kiezen voor de Upgrade Early Access-optie > Check for updates. Een andere manier om de upgrade te installeren is door naar  Member Center > Homepage > Upgrade Early Access te gaan en het systeem daar bij te werken.

Bron: Realmicentral

« Vorig bericht Volgend bericht »
0