Google bevestigt Pixel 6 en 6 Pro met Whitechapel-SOC genaamd Tensor

5 reacties

Verassend genoeg heeft Google nu al foto's en details gedeeld over de aankomende Pixel-smartphones, waarschijnlijk om de aandacht iets af te leiden van aankondigingen van Samsung en Apple in respectievelijk augustus en september, de Pixel 6-serie moet in oktober gelanceerd worden. Uit de afbeeldingen blijkt dat eerdere informatie correct was.


De Google Pixel 6 en 6 Pro.

Beide modellen hebben een horizontale camerastrook over de hele breedte, die enkele millimeters uitsteekt boven de achterkant. Vanwege de verbeterde camera's is er meer ruimte nodig dan het vierkant van de vorige series. De Pro-versie krijgt drie sensoren, waarvan één met een 4x optische zoom telelens. Er zijn drie kleurencombinaties voor beide modellen, de Pro die herkenbaar is door iets meer ruimte boven de camerabalk krijgt een glimmend gepolijst aluminium frame en de Pixel 6 een matte afwerking. De 6 Pro krijgt volgens de foto's een afgerond beeldscherm, de non-Pro zou een plat display krijgen.

Uiteraard zullen de telefoons Android 12 met de Material You-stijl krijgen, die ondersteund worden door machine learning met stemcommando's, vertaling en ondertiteling. Dit alles zal zoals eerder genoemd draaien op Google Tensor, codenaam Whitechapel, die wat prestaties betreft in de buurt van de Snapdragon 870 zou liggen. Hier is nog niet veel over bekend, maar het ontwerp moet genoeg rekenkracht bieden voor artificiële intelligentie om applicaties van realtime vertaling tot computational photography te draaien. Veiligheid is ook een kernpunt, met een nieuwe beveiligingscore en Titan M2. Google is al vier jaar bezig met het ontwikkelen van Tensor, de komende twee maanden zal er meer informatie beschikbaar komen.

Bron: Pocket-lint

« Vorig bericht Volgend bericht »
0