GTA V bereikt grens van 150 miljoen verkochte exemplaren

11 reacties

Dat GTA V veel geld in het laatje brengt voor Take-Two, het moederbedrijf van Rockstar en 2K Games, is geen geheim. Eind mei is bekend geworden dat het spel de grens van 145 miljoen verkochte exemplaren heeft bereikt, een aandeel van 42 procent ten opzichte van de volledige GTA-serie (345 miljoen). 

Inmiddels heeft Take-Two de financiële resultaten van Q1 2022 (boekjaar) onthuld, waaruit blijkt dat de teller op 150 miljoen stuks staat. Dit wil zeggen dat de game zo’n vijf miljoen keer over de (digitale) toonbank is gegaan tijdens de maanden april, mei en juni. 


GTA V brengt de afgelopen maanden zo'n 250 miljoen USD per kwartaal in het laatje.
(foto: Tom Henderson)

Verder ziet het er niet naar uit dat de sterke verkoopcijfers binnenkort zullen afnemen. Zelfs al is er minder interesse in de loop van het huidige kwartaal, op 11 november komt de vernieuwde versie van GTA V naar de PlayStation 5 en Xbox Series X/S. Naar alle waarschijnlijkheid zullen er ook dan wederom vele exemplaren worden verkocht.

Het succes van de game kan deels verklaren waarom Rockstar verdacht stil blijft over zijn opvolger. Tom Henderson, die eerder correcte informatie heeft verschaft over Battlefield 2042, beweert dat Grand Theft Auto 6 ten vroegste pas in 2025 wordt uitgebracht. Volgens geruchten zou de aankomende GTA-titel plaatsvinden in Vice City (Miami), al dan niet in een hedendaagse variant of in de jaren tachtig.

Bron: Take Two

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*