Western Digital onthult WD Elements SE: externe SSD die in je broekzak past

4 reacties

WD heeft zijn assortiment opslagproducten aangevuld met de WD Elements SE SSD. De externe schijf meet 64,5 x 64,5 x 8,63 millimeter en heeft een gewicht van 27,2 gram, wat wil zeggen dat hij compact genoeg is om in je broekzak te passen. Qua capaciteit biedt de fabrikant naast 480 GB ook 1 en 2 TB.

Het gebruik van een ssd zorgt niet alleen voor een kleiner formaat en een lager gewicht, maar biedt ook betere prestaties ten opzichte van een harde schijf. Hoewel de ssd met een maximale leessnelheid van 400 MB/s niet bloedsnel kan worden genoemd, is hij nog steeds tot 2,6 keer sneller dan een reguliere harde schijf (tot 150 MB/s).

     

De WD Elements SE SSD wordt aangesloten door middel van een usb 3.0 micro-b-connector. Verder wordt een fabrieksgarantie van 3 jaar voorzien. Het compacte formaat gaat echter gepaard met een stevig prijskaartje; de 480GB-variant heeft een adviesprijs van 90 euro, terwijl de 1TB- en 2TB-modellen respectievelijk 150 en 280 euro kosten. De duurste uitvoering is momenteel terug te vinden bij Amazon, die een releasedatum van 23 augustus meldt.

Bron: Western Digital

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*