HP X34-ultrawide IPS-gamingmonitor met 165Hz krijgt zacht prijskaartje

17 reacties

Eind juli onthulde HP de X34-gamingmonitor die gebruik maakt van een 3.440 x 1.440p-paneel in een 21:9-verhouding, met een verversingssnelheid tot 165 hertz en responstijden van 1 milliseconde. Deze monitor moet zich onderscheiden van andere modellen in dit formaat die vaak een gebogen va-paneel hebben door een plat ips-scherm. De pixeldichtheid van 110 ppi is op een relatief hoog niveau voor consumentendisplays.

Er is ondersteuning voor 8 bits-kleuren met een contrastverhouding van duizend tot één, met 400 nits aan helderheid. Er is ondersteuning voor DisplayHDR400 en FreeSync Premium met low framerate compensation-technologie. De kleurendekking bedraagt 99 procent van het srgb-gamma. Er zijn enkele DisplayPort 1.4- en hdmi 2.0-aansluitingen en een hoofdtelefoonuitgang, verder zijn er geen luidsprekers of i/o. Wel wordt uiteraard een standaard meegeleverd met hoogteverstelling, deze maakt gebruik van de vesa 100mm-bevestigingspunten.

HP heeft nu eindelijk na de Zwitserse prijzen ook die voor de Duitse markt bekendgemaakt en de monitor moet in november ook in Nederland en België beschikbaar zijn. De adviesprijs bedraagt 500 euro, niet veel vergeleken met de ruim 850 euro die gevraagd wordt voor LG's vergelijkbare UltraGear 34GN850.

Bron: ComputerBase

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*