3dfx kondigt ontwikkeling uitgebreide cocktail van nieuwe producten aan: van PCI-kaart tot TV - Update

27 reacties

Update 06-08-2021, 13:02 –

Het zal voor velen geen verrassing zijn dat de terugkeer van 3dfx een hoax blijkt te zijn. De ‘officiële’ Twitteraccount bestaat niet meer, de bijbehorende posts zijn dus niet meer terug te vinden. Een oplettende Twitteraar heeft nog screenshots kunnen nemen van de laatste tweets, waarin wordt verwezen naar @AtiParody (een Twitteraccount dat inmiddels ook is verwijderd). Aangezien het om een flauwe grap lijkt te gaan, is de onderstaande presentatie naar alle waarschijnlijkheid nep.

Oorspronkelijk bericht:

Vorige week kwam aan het licht dat voormalig gpu-ontwerper 3dfx Interactive weer actief wilde worden. Het was opmerkelijk genoeg niet helemaal duidelijk wat het bedrijf precies van plan was en of het überhaupt wel officieel nieuws was. Gisteren werd bekend dat de zojuist opgerichte Amerikaanse investeerder Jansen Products de overgebleven activa van het bedrijf heeft overgenomen, en vandaag zijn er de nodige aankondigingen gedaan.

Op het gloednieuwe Twitteraccount van het bedrijf, dat naar eigen zeggen officieel is, is nu een presentatie geplaatst waaruit blijkt dat Jansen Products halverwege juli de overige bedrijfsonderdelen heeft overgenomen. Het volledig overnemen van de handelsmerken kan volgens één van de slides nog een paar weken duren, en het wil 'naast videokaarten ook smartphones, smart-tv's, geluidsssystemen en meer ontwikkelen'.

Het heeft zéér ambitieuze plannen, waardoor we ons sterk afvragen of dit niet meer is dan een uitstekend bedachte grap. Zo wil het minstens 900.000 klanten kunnen bedienen met meer dan 300 nieuwe werknemers, en er zouden plannen zijn voor meer dan 600 projecten. Dat zijn flinke getallen voor een bedrijf dat net uit de dood herrezen is.

Er wordt al gewerkt aan een zestal producten in de verschillende categorieën, waaronder een pci-insteekkaart genaamd Voodoo 6. De Voodoo 5 was de laatste grafische kaart van het bedrijf. Opmerkelijk is dat er specifiek 'pci' staat en niet 'pcie', het zal immers hoogstwaarschijnlijk een product zijn dat compatibel is met moderne systemen. Het zou kunnen dat het een typfout is — er lijken er meerdere in de presentatieslides te staan.

Verder staat er een smartphone, een Bluetooth-speaker, een home theater-speakersetup, een tablet en een slimme televisie op de lijst. Deze producten staan voor de 'CEC in 2022' op de planning. Dat zou kunnen slaan op de IEEE Congress on Evolutionary Computation in Glasgow, maar vermoedelijk wordt de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas bedoeld.

Bron: 3dfx interactive (Twitter)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*