‘Google Pixel 5a komt deze maand, enkel beschikbaar in de VS en Japan’

6 reacties

Er doen al enige tijd geruchten de ronde over Googles aankomende high-end smartphone, de Pixel 6. Waar de fabrikant inmiddels meer informatie over het toestel heeft gedeeld, is er tot dusver weinig informatie bekend over de Pixel 5a. In de wandelgangen werd er zelfs beweerd dat de lancering van het toestel geschrapt zou zijn vanwege de aanhoudende chiptekorten.

Als we Jon Prosser mogen geloven, zal de kleinere broer van de Pixel 6 toch (deels) op de markt komen. Volgens de informant zal de Pixel 5a enkel beschikbaar zijn in de VS en in Japan, voor een adviesprijs van 450 Amerikaanse dollar. Naar verluidt vindt de introductie deze maand nog plaats, op donderdag 26 augustus.

     
Twitteraar OnLeaks heeft enkele maanden geleden de eerste renders van de Pixel 5a gedeeld.

Naast de releasedate, is er ook meer informatie opgedoken op het gebied van specificaties. Zo zou er enkel een variant in Mostly Black komen, om het aantal verschillende sku’s tot een minimum te beperken. Het 6,4-inch display biedt een resolutie tot 90 Hz en is volgens geruchten voorzien van een punch-hole selfiecamera in de linkerbovenhoek. Onder de motorkap bevindt zich een Snapdragon 765G, net zoals bij de reguliere Pixel 5. 

Hoewel de Pixel 5a hetzelfde camerasysteem moet krijgen als de Pixel 5, zijn er wel enkele andere eigenschappen geschrapt. De Pixel 5a krijgt een grotere 4.650mAh-accu, maar ondersteunt geen draadloos opladen. Daarnaast moet de 5a het doen met een iets lager ip-rating en minder werkgeheugen (IP67 en 6 GB, ten opzichte van IP68 en 8 GB). Hij krijgt dan wel weer een hoofdtelefoonaansluiting, wat niet het geval is bij de Pixel 5.

Bron: FrontPageTech

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*