Gigabyte-laptop met 14C/20T Intel Alder Lake-CPU gespot in UserBenchmark

2 reacties

Naarmate de release van Intels aankomende Alder Lake-processoren nadert, duiken er meer en meer modellen op aan de hand van benchmarks. Zo schreven we eerder vandaag over de vermeende i7-12700(K), die werd gespot in de SiSoftware-database. Inmiddels is een andere sku opgedoken, dit keer lijkt het om een laptopprocessor te gaan.

Volgens de UserBenchmark-database is de test namelijk uitgevoerd met een Aorus 17 YE5-moederbord, wat wijst op de high-end 17G-gaminglaptop van Gigabyte. Waar de voorgaande modellen met de YC-naam op een Comet Lake-H-cpu wijzen, wordt de term YD gebruikt voor Tiger Lake-H-chips. De letter Y wijst in dit geval op de gebruikte gpu, een RTX 3080. Logischerwijs staat de naam YE dus voor een Alder Lake-cpu met de high-end Ampere-kaart.


In mei heeft Gigabyte de Aorus 17G met Tiger Lake-H-cpu en RTX 3080 aangekondigd.

De ongenoemde processor beschikt over 14 cores en 20 threads, wat duidt op 6 krachtige Golden Cove-cores en 8 zuinige Gracemont-kernen (laatstgenoemde ondersteunen geen hyperthreading). Gezien de basisklok van 1,2 GHz en de boostklok van 1,75 GHz, gaat het vermoedelijk wederom om een engineering sample. Verder is het systeem voorzien van vier 4GB-reepjes ddr5-4800 geheugen van SK Hynix, met een totale capaciteit van 16 GB.

     

Op basis van eerder verschenen informatie, behoort deze sku tot de Alder Lake H45-serie. Deze high-end modellen zullen naar verwachting een tdp van 35 à 45 watt hanteren. Naast de Thin Enthusiast-klasse, werkt het blauwe kamp naar verluidt ook aan de krachtigere H55-lijn met maximaal 16 cores/ 24 threads en een tdp van 45 – 55 watt.

Bronnen: UserBenchmark, Videocardz

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*