Details nieuwe Mac Pro-GPU's: tot 10 Pro Display XDR's of 12 4K-schermen

6 reacties

Apple heeft nieuwe informatie gepubliceerd over de nieuwe professionele grafische kaarten voor de Mac Pro die vorige week werden gepresenteerd. Drie ondersteuningsdocumenten behandelen het gebruik van de MPX-modules van de Radeon Pro W6800X, W6800X Duo en W6900X. Vanwege de gebruikte Infinity Fabric-interconnect met een bidirectionele snelheid van 168GB/s kunnen de nieuwe kaarten niet samen met oudere modellen gebruikt worden.

Afhankelijk van de variant kunnen verschillende aantallen monitors aangesloten worden. De modellen met één gpu kunnen overweg met drie Pro Displays XDR met een resolutie van 6016 bij 3384 pixels, drie schermen van 5120 x 2880 of zesmaal 4K, allen op 60 Hertz. De verbinding wordt dan gemaakt met twee van de vier meegeleverde Thunderbolt 3-poorten op de MPX-module (per twee verdeeld in bus 0 en bus 1) en één van de vier Thunderbolt 3-poorten aan de boven- of achterkant van de Mac Pro.

Voor het Duo-model zijn deze cijfers zesmaal 6K, vier 5K-displays of acht 2160p-schermen. In het eerste en tweede geval worden weer de ingebouwde poorten gebruikt. In de configuratie met 8 beeldschermen worden alle beschikbare Thunderbolt-poorten in het systeem gebruikt. Met twee dubbele modules zijn tot tien Pro Display XDR's, zes 5K-monitoren of twaalf 4K-schermen mogelijk.

Bron: heise

« Vorig bericht Volgend bericht »
0