Stardock maakt het mogelijk om startmenu van Windows 7 te gebruiken in Windows 11 - Update

28 reacties

Hoewel Windows 11 naar verwachting pas in oktober dit jaar op de markt verschijnt, houdt dit ontwikkelaars niet tegen om aan de slag te gaan met het nieuwe os. Zo heeft Stardock, het bedrijf achter onder meer Ashes of the Singularity, de bètaversie van zijn Start11-programma uitgebracht. Zoals zijn naam doet vermoeden, wordt deze software gebruikt om het startmenu van Windows 11 te wijzingen.

Net zoals bij de vorige StartX-versies, kunnen gebruikers met Start11 het startmenu er laten uitzien zoals in eerdere versies van Windows en het bovendien naar eigen wens aanpassen. Zo kan men kiezen om een Windows 7-thema te gebruiken, of het menu simpelweg terug links op het scherm te plaatsen.

     

Volgens Stardock-ceo Brad Wardell is deze eerste bèta ontworpen om een deel van de verloren functionaliteit in het huidige Windows 11-startmenu terug te krijgen. Daarnaast beweert Wardell dat Start11 in de toekomst meer functionaliteit zal krijgen ten opzichte van zijn voorgangers. Zo worden er allerlei mogelijkheden opgesomd, waaronder het concept van pagina’s, tabbladen, minimalisme en features voor zakelijke klanten.


Enkele functies die Start11 momenteel te bieden heeft.

De testversie is per direct beschikbaar, met een prijskaartje van 6 euro per maand.

Update 12-08-2021, 22:55 - 

Met de prijs van 5,99 wordt toegang tot de bèta bedoeld, het gaat hier dus niet om een maandelijks abonnement. Bovendien zullen bètatesters de afgewerkte versie gratis ter beschikking krijgen. Volgens de website van Stardock krijgen Start8- en Start10-gebruikers korting, al is het niet duidelijk wat voor exact bedrag dit inhoudt.

Bron: Stardock

« Vorig bericht Volgend bericht »
0