'Drie klassieke GTA-games krijgen inderdaad remaster, en wel in Unreal Engine'

48 reacties

De afgelopen jaren gingen al vele geruchten over remasters van oudere Grand Theft Auto-games. Volgens Kotaku zijn het meer dan geruchten, GTA-ontwikkelaar Rockstar Games zou namelijk daadwerkelijk aan geremasterde versies van drie games werken.

Het zou gaan om Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto Vice City en Grand Theft Auto San Andreas. Helemaal zeker is dit echter nog niet. De gebruikte game-engine zou Unreal Engine zijn, waarbij er gebruikgemaakt zou zijn van 'een mix van oude en nieuwe grafische technieken'. Eén bron zou al gameplay hebben gezien.

Ze moeten op verschillende platformen uitgebracht worden — zelfs voor de Nintendo Switch. Andere platformen die genoemd worden zijn de PlayStation 4 en 5, de Xbox One, Xbox Series X en S, Google's Stadia, de mobiele platformen en uiteraard de pc — praktisch alle platformen dus. Voor de consoles zou gemikt worden op een onthulling in oktober of begin november, maar de pc-versies zouden pas voor begin volgend jaar in het verschiet liggen. Verder zou de  mate van populariteit van de drie remasters kunnen bepalen of andere games ook een vernieuwde versie zullen krijgen.

Bron: Kotaku

« Vorig bericht Volgend bericht »
0