Intel-GPU's krijgen Arc-merknaam, komen begin 2022 op de markt

16 reacties

Intel heeft bekendgemaakt hoe zijn aankomende lijn videochips voor de consumentenmarkt gaat heten. Het blauwe kamp heeft voor de naam 'Arc' gekozen, en zal onder die vlag de concurrentie met AMD's Radeon en Nvidia's GeForce aangaan. Tot nu toe werden de chips onder de Xe-noemer geplaatst.

Intel Arc logo

Het nieuws van vandaag is hoofdzakelijk afkomstig van de marketing-zijde van Intel: er worden weinig technische details gegeven. Wel weten we nu dat de DG2-gpu, waar al een tijdje aan gewerkt wordt, gebruik maakt van de eerste architectuur onder de Arc-vlag. Deze architectuur krijgt de codenaam Alchemist. Later zullen Battlemage, Celestial en Druid volgen; alfabetische namen met een duidelijk fantasy-thema.

Ook is duidelijk geworden dat de eerste Arc-producten in het eerste kwartaal van 2022 op de markt moeten verschijnen. Enkele weken geleden werd gespeculeerd dat de DG2-gpu op CES 2022 zou worden aangekondigd — en dat gerucht wordt nu dus kracht bijgezet. 

Een screenshots van de video van Intel waarin de gpu te zien is

Alchemist heeft volledige ondersteuning voor DirectX 12 Ultimate, en kan dus ook overweg met hardware-gebaseerde raytracing. Daarnaast zegt Intel ai-gedreven upscaling te ondersteunen — vermoedelijk werkt het bedrijf dus aan een tegenhanger voor dlss en fsr.

Verdere details, zoals bijvoorbeeld de verschillende variaties van DG2/Alchemist die voor consumenten beschikbaar zullen zijn, volgen waarschijnlijk in de komende maanden.

Bronnen: Intel (Persbericht), AnandTech

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*