Sponsored: De ViewSonic ViewBoard 52: betaalbare grote schermen met Android en Windows

0 reacties

De markt rond slimme schermen voor vergaderen en lesgeven kent veel ontwikkelingen. Tal van merken leveren deze apparaten en het lijken er steeds meer te worden. Een belangrijk kenmerk van de schermen is dat ze vaak zijn ontwikkeld met een bepaalde mate van geslotenheid. ViewSonic slaat met zijn ViewBoard 52 een andere weg in. Dit scherm is enerzijds gericht op een eenvoudige Android-omgeving voor basistaken zoals casten en eenvoudige whiteboard-toepassingen, en anderzijds op volwaardige Windows-functionaliteit via een OPS-module.

Het onzichtbare verschil dat je direct merkt

Bij je kennismaking met de ViewBoard 52 is een van de belangrijkste voordelen van het apparaat onzichtbaar: het geluid. Net als bij televisies wordt bij veel slimme schermen amper aandacht geschonken aan de geluidsweergave. Dat leidt ertoe dat veel van deze apparaten in wat grotere ruimten - de omgeving waarin dit soort producten bij uitstek wordt toegepast - eigenlijk niet kunnen worden gebruikt zonder extra versterking in de vorm van luidsprekers.


De Viewboard 52 heeft krachtige speakers.

Dat is ronduit onhandig, helemaal als je een scherm op wieltjes hebt en het in verschillende ruimtes wil kunnen gebruiken. Voor wie van specificaties houdt: ViewSonic heeft twee 15W-speakers gecombineerd met een 15W-subwoofer. Het geluid zie je uiteraard niet, maar wel de grote speaker aan de onderzijde, waarboven je de plek voor twee stylussen en de bedieningsknoppen kunt vinden.


Gebruiksviendelijke bediening.

Op die plek zie je nog een ander gebruiksvriendelijk aspect. Aan de voorzijde vind je direct standaard-USB-aansluitingen, HDMI en zelfs een USB-C-aansluiting die je als ingang kunt gebruiken om je computer aan te sluiten. Je hoeft dus niet aan de achterkant van het apparaat  te rommelen om apparatuur aan te sluiten. Naast de aansluitingen aan de voorkant vind je achterop extra HDMI-, DisplayPort- en VGA-aansluitingen. Dat maakt dat de ViewBoard 52 van alle markten thuis is en in tal van omgevingen eenvoudig kan worden toegepast.


Een webcam is niet ingebouwd, wel een krachtige microfoon.

Een webcam heeft de ViewBoard 52 niet, maar een microfoon wel. Uiteraard kun je een externe webcam aansluiten. Een webcam kan met de speciale, meegeleverde bracket aan de bovenzijde van het scherm worden gemonteerd. Het scherm is ontwikkeld om samen te werken met een meegebrachte laptop. De in de ViewBoard ingebouwde microfoon kan dus ook op je laptop worden gebruikt, zodat andere mensen mee kunnen luisteren.

De ingebouwde microfoon bestaat eigenlijk uit een array waarin maar liefst acht microfoons zijn gecombineerd. Hierdoor kun je sprekers in een grotere ruimte verstaanbaar maken voor wie via vergadersoftware met het scherm is verbonden.

Met z’n allen tegelijk

Veel aanraakschermen ondersteunen tot maximaal tien aanraakpunten tegelijk. De ViewBoard 52 van ViewSonic weet zich op dit vlak te onderscheiden. Daarbij is er een behoorlijk verschil tussen Windows en Android. Als je gebruikmaakt van Android kun je 20 aanraakpunten tegelijk op het scherm gebruiken, onder Windows zijn dit er maar liefst 33! Dat maakt dat dit een heel interessante oplossing is voor lessen of sessies waarbij wordt samengewerkt of bijvoorbeeld een brainstorm wordt uitgewerkt.

Gemak en openheid

Een van de vele sterke punten van de ViewBoard 52 is het feit dat het scherm eigenlijk draait om de OPS-module, oftewel de optionele Windows-computer die je eenvoudig in het apparaat kunt schuiven. Via een speciale gigabit-aansluiting kunnen de Android-omgeving en Windows met elkaar samenwerken. Zo kun je makkelijk bestanden overzetten tussen de twee werelden. Centraal in dit open systeem staat myViewBoard. Dat is een schil die om Windows is gelegd om ervoor te zorgen dat het besturingssysteem geschikt is om makkelijk met een slim scherm als de ViewBoard te werken.

Naast myViewBoard is er ook myViewboard Manager. Hiermee kun je het scherm op een overzichtelijke manier op meerdere locaties beheren. Dat is praktisch voor bedrijven, maar ook voor scholen die onder een stichting vallen en al snel een groot aantal schermen gebruiken.Het beheer is eenvoudig, via de myViewBoard Manager.

De Manager maakt het ook mogelijk om berichten naar aangesloten schermen te sturen. Zo kun je mensen op een of meerdere andere locaties informeren over belangrijke zaken. Met de Manager kun je ook uitgebreid de rechten van gebruikers en organisaties bepalen.

Een van de andere functies is dat je via de vCastSender-app direct verbinding kunt maken met het scherm en op deze manier veilig kunt werken. Dat is handig als je via het scherm les geeft of een presentatie houdt.

Via myViewBoard Display kun je eenvoudig casten naar het scherm en kunnen deelnemers in een ruimte de informatie vervolgens vanuit Microsoft Edge of Chrome op het ViewBoard laten tonen. Dit werkt niet met Safari omdat deze browser de op de ChromeCast-engine gebaseerde app niet ondersteunt.

De Companion-app

Een andere handige toevoeging is de myViewBoard Companion-app. Hiermee kun je direct foto’s en andere bestanden overbrengen naar het ViewBoard en heb je de mogelijkheid om in een handomdraai een quiz op het scherm te toveren. Via deze app kun je ook eenvoudig jezelf aanmelden en via gekoppelde cloudapplicaties opstarten. Daarnaast kun je via de Companion-app door een presentatie bladeren en bovendien kun je als admin je apparaten via de app toevoegen.


De Companion-app.

ViewSonic heeft ook een Whiteboard-app die zowel onder Windows als onder Android werkt. Hiermee kun je eenvoudig je gedachten digitaliseren en informatie uit verschillende bronnen - zoals foto’s vanuit de Companion-app, documenten en websites - combineren. Brainstormen gaat daarmee nog efficiënter. Je kunt via deze omgeving ook eenvoudig toegang krijgen tot cloudopslag zoals Dropbox en OneDrive. Uiteraard zijn via de Whiteboard-app ook schoolbordgereedschappen zoals een liniaal beschikbaar. Handig is dat het whiteboard een ingebouwde webbrowser heeft; zo heb je direct toegang tot alle informatie op het web.

 

Classroom

Via de speciale Classroom-modus heb je de mogelijkheid om direct via Google Classroom informatie te delen met het scherm en de leerlingen in de ruimte. Op een tweede scherm kun je precies in de gaten houden wat de leerlingen op hun eigen computer doen.


Op dit scherm wordt de les gegeven.


De leerkracht kan de vorderingen van de leerlingen in de gaten houden.

 

Windows op de OPS-module

ViewSonic biedt drie verschillende OPS-modules. De krachtigste variant is uitgerust met een Intel Core i7-8700 processor. De kracht van Windows wordt hier ten volle benut. Dat betekent dat je alle beheersmogelijkheden tot je beschikking hebt, eenvoudig enterprise-security kunt toepassen en het systeem kunt beheren als een gewone computer binnen je netwerk.

Zelf myViewBoard proberen?

De functies van myViewBoard zijn zeer uitgebreid. Het gaat wat te ver om alles helemaal uit te leggen. Mocht je meer willen weten, dan kun je op deze wiki-pagina terecht. Mocht je myViewBoard zelf willen testen, dan is dat ook mogelijk. Daarvoor heb je natuurlijk wel een touchscreen nodig.  


Deze video toont je de mogelijkheden.

Naast een installeerbare Windows-versie biedt ViewSonic ook een cloudversie aan. Wil je aan de slag? Registreer je dan op www.myviewboard.com.

 

Quadcore Android

Je kunt de ViewBoard 52 aanschaffen met twee verschillende Android-configuraties. Beide maken gebruik van Android 9.0. De standaardvariant biedt vier Cortex A73-cores, gecombineerd met 4GB geheugen en 32GB opslagruimte. Voor veeleisende omgevingen is er ook een versie beschikbaar met de dubbele capaciteit: 8GB geheugen en 64GB opslagruimte.


De Android-omgeving maakt gebruik van een quadcore-processor.

Drie formaten

De ViewBoard 52 is leverbaar in drie formaten. Voor bescheiden ruimtes is er een 65-inchversie en voor grotere omgevingen kun je kiezen voor 75 of 86 inch. Zo kun je in verschillende omgevingen gebruikmaken van de vele functionaliteit en het uitstekende geluid .  De drie bieden een Ultra HD-weergave met een helderheid van 400 nits en een contrast van 1200:1. De 65-inch versie kost 1899 euro inclusief btw, het topmodel met 86-inch paneel, kost 3749 euro.

 

 

Bron: Viewsonic

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*