Ice Lake-SP maakt plaats voor Intel's Sapphire Rapids-SP Xeon-serie

1 reactie

Intel heeft officieel de volgende generatie Sapphire Rapids-SP processor-line-up bekendgemaakt en deze zal deel uitmaken van de vierde generatie Xeon Scalable-familie. De Rapids-SP line-up zal bestaan ​​uit een reeks nieuwe technologieën met als belangrijkste toevoeging de integratie van meerdere chiplets (Tiles) via de EMIB-technologie van het blauwe kamp.

Intel's Sapphire Rapids-SP Xeon-serie zal Ice Lake-SP vervangen en zou volledig gebruik maken van Intel's 7nm- proces dat later nog geïntroduceerd wordt. De serverreeks zal de Golden Cove-kernarchitectuur bevatten die een ipc-verbetering van 20% oplevert ten opzichte van de Willow Cove-architectuur. Verschillende kernen worden op meerdere tegels weergegeven en gecombineerd door het gebruik van EMIB.

Door Intel's performance-cores te combineren met nieuwe accelerator-engines, zet Sapphire Rapids de standaard voor serverprocessors van de volgende generatie. Dit is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de derde generatie. Het centrum van Sapphire Rapids wordt gevormd door een betegelde modulaire soc-architectuur die schaalbaarheid biedt terwijl de voordelen van een monolithische cpu-interface behouden blijven dankzij Intel's EMIB multi-die interconnect-verpakkingstechnologie en mesh-architectuur.

Voor Sapphire Rapids-SP gebruikt Intel een quad multi-tile chiplet-ontwerp dat in hbm- en niet-hbm-varianten verkrijgbaar zal zijn. Hoewel elke tegel een individuele eenheid is, functioneert de chip zelf als één enkele soc en heeft elke thread volledige toegang tot alle bronnen op alle tegels. Hierdoor kan consistent lage latentie en hoge bandbreedte over de hele cpu geboden worden. Elke tegel is verder samengesteld uit drie hoofd-ip-blokken die bestaan uit: cxl 1.1, pcie gen 5 en upi 2.0.

Bron: Intel

« Vorig bericht Volgend bericht »
0