Ook prijzen Epyc Milan-X-processors duiken op: onthulling nabij?

2 reacties

Vanmorgen schreven we over serverprocessors van AMD met een X-achtervoegsel. Ze moeten een refresh vormen van de Milan-cpu's en zich vermoedelijk onderscheiden met extra cache. Nu heeft de bekende dataminer Momomo op Twitter een screenshot geplaatst van een webshop waar ze al in de catalogus staan.

De Epyc 7773X met 64 cores zou 10.477 Amerikaanse dollar kosten. Het blijkt te gaan om de Amerikaanse website Zones, de webpagina's zijn op het moment van schrijven nog steeds zichtbaar. De Epyc 7573X met 32 cores staat ook in de lijst voor 6.655 dollar. De Epyc 7473X met 24 cores kost 4.644 dollar, en de Epyc 7373X (16 cores) kost 5.596 dollar. Of ze daadwerkelijk deze prijzen zullen krijgen valt nog te bezien, in ieder geval geeft het duidelijk aan dat ze echt bestaan en dat de onthulling niet ver weg meer is.

Wat de chips verder voor eigenschappen hebben is nog niet duidelijk, maar de kans is groot dat extra cache het grootste (of zelfs enige) verschil zal zijn. AMD werkt namelijk aan een refresh van bepaalde Ryzen 5000-cpu's. Extra cache-chiplets die bovenop de core-chiplets geplaatst moeten worden leveren in games namelijk 15% meer frames op. Voor de nieuwe Epyc-processors is het echter mogelijk dat er wordt gekozen voor hbm2, en niet voor sram-chips via 3D-stacking.

Bronnen: Momomo (Twitter), Zones (1), (2), (3), (4)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0