Gerucht: ook Samsung Galaxy S21 FE heeft geen MicroSD-kaartslot - Update releasedatum

36 reacties

SamMobile heeft de vermeende gebruikershandleiding van de Galaxy S21 FE te pakken gekregen, waardoor enkele eerdere geruchten bevestigd lijken te worden. Zo wordt aangetoond dat de nieuwe Samsung-telefoon in vier verschillende kleuren komt (wit, zwart, groen en paars). Daarnaast is er ook meer informatie op het gebied van features.


Een render van de Galaxy S21 FE, die in april is opgedoken.

Zo bevestigt het document (pdf) dat het toestel vrijwel volledig stof- en waterdicht is, dankzij de IP68-certitifcatie. Naast ondersteuning voor (omgekeerd) draadloos laden en Dolby Atmos, lijkt de S21 FE voorzien te zijn van een under display-vingerafdruklezer. De handleiding geeft ook aan welke eigenschappen er ontbreken: net zoals de reguliere S21, heeft de FE-editie geen hoofdtelefoonaansluiting, noch een microsd-kaartslot. Het ziet er dus naar uit dat de opslag van het apparaat niet uitbreidbaar is.

Verder heeft The Elec gemeld dat de massaproductie van het toestel zo’n vier maanden vertraging heeft opgelopen: waar deze aanvankelijk in mei van start zou gaan, zal deze naar verluidt pas in de loop van deze maand beginnen. Bovendien zou het productiedoel met 3 miljoen eenheden zijn verlaagd, van ongeveer 15 miljoen naar zo’n 12 miljoen stuks. Het is niet duidelijk wanneer de smartphone op de markt moet komen. 

Update 03-09-2021, 6:30 - 

Volgens Jon Prosser zal de Galaxy S21 FE vanaf 20 oktober via pre-order beschikbaar zijn, met een verwachte releasedatum van 29 oktober. Dit komt overeen met het bovenstaande gerucht dat de massaproductie van het toestel pas in de loop van deze maand van start gaat. Op het gebied van specificaties bevestigt de bekende informant weinig informatie, naast het feit dat er zowel een 128GB- als een 256GB-variant komt. Qua kleuropties wordt opnieuw Graphite, White, Olive Green en Lavender genoemd. 

In de wandelgangen wordt beweerd dat het toestel aanvankelijk op hetzelfde moment als de Galaxy Z Fold 3 en Z Flip 3 zou worden aangekondigd, maar vanwege de aanhoudende voorraadtekorten uiteindelijk is uitgesteld. Desalniettemin ziet het er naar uit dat de S21 FE een pak later zal uitkomen in vergelijk met zijn voorganger. Waar de Galaxy S20 FE zo'n vijf maanden na de reguliere S20 is uitgebracht, staat de teller inmiddels op acht maanden. 

 

Bronnen: SamMobile, The Elec, FrontPageTech

« Vorig bericht Volgend bericht »
0