Prijzen Nvidia-videokaarten stijgen opnieuw in China door bevoorradingsproblemen

12 reacties

In China kampen winkels opnieuw met tekorten aan Nvidia-videokaarten, als gevolg van bevoorradingsproblemen. Dat schrijft een lid op het Chinese forum MyDrivers.

De prijzen van veel GeForce-modellen zouden al aan het stijgen zijn. In slechts een maand tijd zijn de RTX 3070 Ti's van Asus al met 600 yuan (78 euro) gestegen. Veel andere modellen van andere merken zijn minder hard gestegen, zo houden de Gigabyte-uitvoeringen van Nvidia's grafische kaarten het bij 10 tot 52 euro. MSI's kaarten zouden niet in prijs zijn gestegen, maar er alle mid-range tot high-end modellen zouden geen voorraad hebben. De RTX 2060 en GTX 1660 Super zouden het minst goed verkrijgbaar zijn, maar de RTX 3060 en 3060 Ti zouden het gemakkelijkst aan te schaffen zijn, op de voet gevolgd door de RTX 3070 en sneller.

De oorzaak zou te vinden zijn in het tijdelijk sluiten van assemblagefabrieken in China, als gevolg van nieuwe virusuitbraken. Over de gehele linie genomen moet de uitvoer van grafische kaarten met 30% zijn gedaald, en de RTX 3060-serie moet 50% minder voorraad gaan zien. Hoe groot het effect uiteindelijk zal zijn en hoe snel het over zal slaan naar Europa is moeilijk in te schatten, maar het lijkt erop dat het nog wel even zal duren voordat de reguliere stand van zaken terug is.

Bron: MyDrivers

« Vorig bericht Volgend bericht »
0