Apple bevestigt probleem van barstende MacBook-displays en noemt oplossing

15 reacties

Begin augustus ging het nieuws dat de nieuwe MacBook Air en MacBook Pro kampen met scheurende schermen, zonder duidelijk aantoonbare reden. Apple heeft inmiddels het bestaan van het probleem min of meer bevestigd, en vertelt gebruikers hoe het probleem te voorkomen is.

Eigenaren van M1-MacBooks klaagden met name over laptops met haarscheurtjes in de glaslaag op het display, maar bij genoeg (doch kennelijk relatief weinig) druk moeten visuele artefacten in het beeld zelf ook mogelijk zijn. In sommige gevallen kunnen kleine scheuren ook uitgroeien tot problemen met het onderliggende display.

Op Apple's ondersteuningspagina legt Apple uit dat een cameracover, een palmsteun of een toetsenbordcover de haarscheuren in het display kan veroorzaken. Het scherm en de behuizing waar het scherm in zit zitten volgens de fabrikant erg dicht op elkaar. Daardoor kan een uitermate dun voorwerp, zoals een dunne en flexibele toetsenbordomslag het scherm al te veel worden. Apple raadt aan om dergelijke voorwerpen te verwijderen vóórdat je de laptop dichtdoet. 

Een jaar geleden kampten de voorgaande MacBooks ook al met dergelijke problemen, hoewel het toen beperkt leek te zijn tot een cameraklepje. Toetsenbordbeschermers werden toen niet genoemd als mogelijke oorzaak.

Bron: Apple

« Vorig bericht Volgend bericht »
0