Sponsored: Hoe werkt de slimme Logitech Scribe nu echt? 22 september speciaal Hardware Info Lunchwebinar

0 reacties

Bij Logitech draait alles om digitale communicatie; van muizen en hardware voor e-sports tot de beste communicatieapparatuur. Bij dat laatste moet je denken aan webcams, uitstekende headsets en tal van innovatieve oplossingen. Een van de nieuwste producten van het bedrijf is de Scribe; misschien wel de slimste brug tussen een fysieke en online vergadering.

Mocht je meer willen weten: geen probleem. Op 22 september om 12:00 uur organiseren we, een speciaal lunchwebinar in samenwerking met Logitech over hybride werken met de nieuwste technologie. Op deze avond komen jullie vragen, de nieuwste producten én nog veel meer aan bod. Meld je hier aan en maak kans op een mooie set Logitech-producten.

Niet iedereen kan of wil nog aanwezig zijn bij een fysieke bijeenkomst. Door te kiezen voor een hybride meeting kun je eenvoudig afstanden overbruggen. Je voorkomt er filestress mee en zorgt ervoor dat tijd efficiënter wordt gebruikt. Met de Logitech Scribe kun je op een eenvoudige manier een whiteboard digitaliseren en ervoor zorgen dat ook de deelnemers op afstand ‘eerste rang’ zitten.

Eerder kon je al kennismaken met de Scribe, in een uitgebreid artikel waarin alle finesses van het product werden besproken. Daarbij boden we de mogelijkheid om je eigen vragen te stellen over dit product. Hier kwam een groot aantal reacties op binnen. Joost Brinkers, Technical Solutions Professional van Logitech, geeft in dit nieuwe artikel antwoord. Het was ook mogelijk om vragen te stellen over andere zaken rondom digitaal vergaderen. In dit artikel gaan we in op de Scribe, de overige vragen komen later aan bod.

Er zijn aardig wat vragen gesteld over de werking van de Scribe. Brinkers gaat ervoor zitten en pakt het apparaat erbij. Hij vertelt dat het apparaat speciaal is ontwikkeld om deelnemers van een videovergadering dezelfde ervaring te geven als wat er in de fysieke omgeving gebeurt. De spreker wordt weggefilterd en de content wordt scherper gemaakt.

De deelnemers van de meeting zien wat er op het whiteboard gebeurt en de presentator wordt transparant in beeld gebracht. De mate van transparantie kun je natuurlijk instellen. Door te kiezen voor standaard-interfaces wordt de Scribe door je computer herkend als een webcam en kun je hem in veel verschillende programma’s gebruiken; zelfs in de standaard camera-app van Windows. Het enige dat je nodig hebt, is een USB-aansluiting; de Scribe werkt via het standaard USB/UVC-protocol.

Digitale deelnemers aan een sessie met een Scribe kunnen de informatie op het fysieke whiteboard natuurlijk niet aanpassen en als ze iets willen aanwijzen, zal dat verbaal moeten gebeuren. Het grote  voordeel van de Scribe is dat het apparaat een fysiek whiteboard digitaliseert. Zo kun je het gebruiken in educatieve of zakelijke omgevingen. Deelnemers hoeven geen speciale software te installeren; Teams en Zooms herkennen het apparaat als een contentcamera en dat werkt hetzelfde als de presentatiemodus waarmee je bijvoorbeeld een PowerPoint laat zien. De spreker wordt weggeschakeld uit beeld en vervolgens komt het whiteboard in beeld. Zo kun je zowel Powerpoint als de Scribe in één sessie gebruiken, door te schakelen tussen je whiteboard en je presentatie. Doordat deze slimme oplossing als een camera werkt, wordt er niet meer bandbreedte mee gebruikt dan met een gewone webcam.


Als je meerdere gebruikers met een Scribe hebt, is dat geen probleem. Logitech onderzoekt nog de mogelijkheid om meerdere camera’s in één fysieke ruimte te combineren. Het apparaat heeft geen speciale functie voor het maken van notulen: daarvoor moet je andere software gebruiken waarmee je een screenshot of opname maakt. Ook voor een gezamenlijk digitaal whiteboard biedt de Scribe geen mogelijkheden. Brinkers: “Daarvoor heeft Zoom een ingebouwde functie en ook voor Teams zijn oplossingen voorhanden.” De gebruikers moeten zo’n oplossing wel adopteren; de Scribe digitaliseert een ‘analoog’ whiteboard met een maximaal formaat van 2 bij 1,2 meter. Doordat de intelligentie in de Scribe zelf is verwerkt, wordt geen gebruikgemaakt van extra software of clouddiensten. De informatie wordt dus niet door Logitech verspreid. Je hebt alleen eenmalig software nodig om de Scribe te kalibreren.

Het apparaat is speciaal ontworpen voor het in beeld brengen van meetings, wat betekent dat je geen last hebt van vervelende lichtinval. Door de Scribe boven een whiteboard op te hangen, krijg je perfect zicht op de informatie die wordt gedeeld. Daarbij zou de arm van de camera in beeld kunnen komen, maar de ingebouwde AI voorkomt dit. Diezelfde AI zorgt er ook voor dat zonlicht of andere zaken het beeld voor de deelnemers niet verstoren. Je profiteert dus van een strak plaatje. De persoon die schrijft wordt door de software weggefilterd, zodat deelnemers zich volledig op de gedeelde informatie kunnen focussen.

Veel vragen zijn gesteld over de overige mogelijkheden om een vergadering goed in beeld te brengen. De Scribe is een oplossing voor het werken met een whiteboard. Om goed geluid te realiseren en een complete ruimte goed in beeld te brengen, heeft het bedrijf een uitgebreid gamma met conferentie-apparatuur.

De Scribe moet ongeveer 10 centimeter boven het board worden geplaatst. Ook bij een verrijdbaar bord is dat mogelijk. Heckler biedt daar een speciale oplossing voor.

22 september Speciaal Hardware Info lunchwebinar 


Hybride werken met de nieuwste devices

Hybride werken is een van de toverwoorden van het moment. Aan een kant betekent het overal kunnen werken met je mobieltje, tablet en laptop. Maar ook: het vergaderen met mensen online en fysiek in een ruimte. Hoe kun je dit doen met de nieuwste technologie? In een uurtje praten Logitech en een special guest je op 22 september om 12:00 uur helemaal bij over de nieuwste producten en mogelijkheden. De sessie is interactief en is samengesteld op basis van de vragen die jullie eerder hebben gesteld. Klik hier om je  nu snel op te geven en maak kans op een complete Logitech werkplek. 

De Logitech werkplek bestaat uit: 

  • Zone Wireless Headset
  • Brio
  • MX Master 3
  • MX Keys

 

Bron: Logitech

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*