Nieuwe AMD-miningkaart met Navi 22-GPU gespot: 2.304 cores en 10 GB VRAM

15 reacties

Videocardz heeft enkele foto’s ontvangen van een vermeende nieuwe miningkaart uit het rode kamp. Net zoals eind vorige maand, lijkt het om een XFX-uitvoering te gaan. Ook deze variant heeft geen fans aan boord, wat wil zeggen dat hij bedoeld is voor serverconfiguraties. 


De twee 8-pins stroomstekkers zijn achterop de kaart geplaatst, wat gebruikelijk is voor het gebruik in servers.

Waar de eerder verschenen AMD-kaart lijkt te beschikken over een Navi 21-chip, is deze variant voorzien van een Navi 22-gpu. Een screenshot van gpu-z toont aan dat de chip 2.304 stream processors heeft, samen met 10 GB aan gddr6-geheugen. Volgens een andere foto is de kaart in staat om een Ethereum-hashrate van 39,06 MH/s te behalen via de NBMiner-software, met een temperatuur van 92 graden Celsius. 

Op papier heeft deze kaart dezelfde eigenschappen als de RX 6700M voor laptops (2.304 sp’s en 10 GB vram). Aangezien het hier om een desktopkaart gaat, vermoedt Videocardz dat XFX de onaangekondigde RX 6700 non-XT gebruikt om dit model te maken. Dat klinkt nog zo gek niet, aangezien de RX 6700 XT is uitgerust met 2.560 rekenkernen en 12 GB videogeheugen. Of de non XT-variant zal gebruikmaken van de voorgenoemde configuratie, zal moeten blijken.

Bron: Videocardz

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*