Stabiele Android 12-update wordt vermoedelijk begin oktober uitgerold

7 reacties

Begin dit jaar heeft google de Android 12 Developer Preview onthuld. Daardoor weten we al lang en breed wat Snow Cone precies moet bieden. Inmiddels zijn er al vijf bètaversies onthuld, en binnenkort zou ten langen leste de stabiele versie onthuld worden. Nu heeft XDA Developers-hoofdredacteur Mishaal Rahman een tabel afkomstig uit een vertrouwelijk Google-document gevonden, waarin vermeld wordt dat de introductiedatum 4 oktober zal zijn.

Het document heeft het specifiek over wanneer nieuwe build op basis van Android 10, Android 11 en Android 12 niet meer officieel worden goedgekeurd. De tabel laat zien dat op 4 oktober de Android Open Source Project-build van Android 12 beschikbaar gemaakt zal worden. Voorgaande jaren kwam de datum van beschikbaarheid vrijwel overeen met de introductie van de stabiele Android-versie voor Pixel-smartphones.

Doorgaans zijn de Pixel-toestellen de eerste die de update ontvangen, maar het zou kunnen dat andere telefoons dit keer ook erg snel zullen volgen. Voor Android 9 (Pie), Android 10 (Android Q) en Android 11 gold dat de update voor de Pixel-modellen op exact dezelfde dag kwam.

Bronnen: Mishaal Rahman (Twitter), XDA Developers

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*