Huawei gebruikt HarmonyOS voor slimme printer PixLab X1

0 reacties

Huawei brengt in thuisland China een slimme zwart-wit-laserprinter op de markt die aangedreven wordt door besturingssysteem HarmonyOS, zo meldt HuaweiCentral. De PixLab X1 heeft een futuristisch ogende bovenkant die boven het geheel lijkt te zweven. Huawei brengt de printer voor omgerekend 250 euro uit in China. Vooralsnog lijkt het er niet op dat de PixLab X1 ook in Europa uit zal komen.

De slimme printer is uitgerust met enkele moderne snufjes zoals snelle connectie en besturing met smartphones, printen via een nfc-verbinding, een touchscreen-paneel en een slimme scanner (in het zwevende bovendeel) die documenten automatisch herkent en oriënteert. Gebruikers hoeven het te scannen document dus niet precies in de hoek van de scanner te leggen. De PixLab X1 heeft plek voor twee toners die via een laatje volgens Huawei gemakkelijk te vervangen zijn. Het merk verkoopt nieuwe toners voor zo'n 40 euro.

De PixLab X1 is de eerste printer van Huawei die wordt aangedreven door HarmonyOS. Het besturingssysteem werd enkele jaren geleden geïntroduceerd als vervanging van Android nadat Huawei door de Verenigde Staten verbannen werd van het gebruik van Google Services. Huawei kondigde toen al aan van plan te zijn om allerlei slimme tech van HarmonyOS te voorzien, waaronder de elektrische Arcfox-auto, de Huawei Watch 3-serie smartwatches en slimme tv's van Honor (toen nog een dochterbedrijf van Huawei).

 

Bron: HuaweiCentral

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*