Samsung maakt monitor met ingebouwde Windows Hello-webcam beschikbaar

4 reacties

Samsung schrijft in een persbericht dat de Webcam Monitor S4 (S40VA) nu ter beschikking gesteld wordt. Zoals de naam al verklapt heeft dit scherm een geïntegreerde webcam, en daarnaast is hij voorzien van ingebouwde speakers en een microfoon.

Dat maakt hem bij uitstek geschikt voor beeldconferenties. Het gebruikte ips-paneel heeft een formaat van 24-inch, en hij heeft een beeldratio van 16:9 en een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De typische helderheid is slechts 250 nits, maar de maximale verversingssnelheid is met 75 Hz iets hoger dan het minimum. De responssnelheid is 5 milliseconde (grey-to-grey). Er is ook ondersteuning voor AMD's FreeSync.

De camera in de webcam heeft een resolutie van 2 megapixel en ondersteunt Windows Hello dankzij de geïntegreerde infraroodcamera. Ook de microfoon lijkt hierin verwerkt te zijn. De stereo-speakers hebben beide een vermogen van twee watt. De webcammodule is naar beneden te duwen tot in de behuizing van de monitor, zodat je zeker weet dat er niemand meekijkt. Door hem in de behuizing omlaag te duwen springt hij weer tevoorschijn als je hem nodig hebt.

Aansluiten kan via hdmi 1.4, displayport 1.2 en vga. Draadloos aansluiten via wifi is helaas niet mogelijk en usb-c heeft de monitor ook niet, maar wel is er een usb 3.0-hub aanwezig met twee poorten. Met de meegeleverde standaard kan hij worden gekanteld en in portretstand gezet worden, naar voren en naar achteren gekanteld worden en horizontaal draaien. In hoogte verstellen kan met maximaal 120 millimeter. Aan je eigen beugel monteren kan ook met behulp van de vesa 100-montagepunten. Hij moet direct beschikbaar zijn voor verschillende markten, waaronder Europa. Wat de adviesprijs is weten we echter nog niet, hij is wel al verkrijgbaar via Amazon Nederland voor 287 euro.

Bron: Samsung


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Samsung S24A406 Webcam Monitor

Samsung S24A406 Webcam Monitor

  • AMD FreeSync
Niet verkrijgbaar
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*