Apple Watch 7 heeft groter display met rondere hoeken

5 reacties

Apple heeft tijdens het zojuist gehouden event de Watch Series 7 aangekondigd. Het scherm is iets vergroot en de bezels zijn wat dunner geworden waardoor de complete behuizing maar een klein beetje groter is geworden, de beschikbare maten zijn 41 en 45 millimeter. Wel zijn de hoeken nog ronder geworden waardoor wat ruimte verloren gaat. De zijkant van het glas richting het omhulsel is erg afgerond en loopt vloeiend in elkaar over. De accuduur is met 18 uur gelijk gebleven, het laden moet dankzij de usb-c-lader 33 procent sneller verlopen.

De Watch 7 is de eerste ooit van Apple met IP6X-stofbestendigheid en voldoet aan de WR50-norm voor waterdichtheid. Een aantal sensoren waaronder voor hartslag, electrocardiogram en zuurstofgehalte moeten bijdragen aan het sportieve imago dat Apple in zijn presentatie neer probeert te zetten. Op 27 september komt Apple Fitness+ uit voor in totaal 20 landen, de Benelux valt daar niet onder. Het is mogelijk video-workouts te volgen, later dit najaar ook in groepen. Voor sportieve fietsers zijn er allerlei opties voor het bijhouden van snelheid, hoogte en dergelijke. Ook moet het mogelijk worden het calorieverbruik op e-bikes beter in te schatten.

Verdere verbeteringen voor de Watch zijn een nieuwe Mindfulness-app en aanpassingen voor Wallet, Berichten en Foto's. Het toetsenbord is herontworpen en verschillende knoppen in bijvoorbeeld Stopwatch, Activiteit en Wekker zijn groter gemaakt. De behuizing is van volledig gerecycled aluminium, evenals bijna alle andere metalen in de smartwatch. Deze is in vijf kleuren beschikbaar, namelijk zwart, beige, donkergroen, blauw en Product Red. De roestvaststalen modellen, Watch SE en Watch Series 3 blijven ook verkrijgbaar. Tenslotte zijn er speciale edities met de merken Nike en Hermès. Laatstgenoemde heeft nog geen vastgestelde lanceringsdatum.

Alle andere varianten zijn te bestellen en liggen vanaf donderdag 16 september in de winkels. WatchOS 8 is vanaf 20 september beschikbaar in combinatie met een iPhone 6s of nieuwer vanaf iOS 15. De dollarprijs is $399, omgerekend met btw is dat bijna 410 euro. Er is nog geen officiële Europese prijs bekendgemaakt, het is aannemelijk dat deze ook 399 euro zal bedragen.

Bron: Apple

« Vorig bericht Volgend bericht »
0