Vouwbare Google Pixel ‘Jumbojack’ gespot in Android 12.1

5 reacties

Fans zijn volop in afwachting van Google’s eerste vouwbare Pixel-telefoon. Dankzij code in de aankomende Android 12.1 weten we dat Google bezig zou kunnen zijn met nóg een andere foldable: 'Jumbojack'.

Volgens een bron die betrokken is bij de ontwikkeling van Android, bevat Android 12.1 details over een tweede opvouwbare Pixel. De eerste heette ‘Passport’ maar sindsdien is er weinig informatie over bekendgemaakt.

Jumbojack zou twee schermen krijgen en wanneer deze Pixel is opgevouwen, is het tweede scherm niet meer beschikbaar. Dit suggereert een ontwerp zoals de Galaxy Fold met een groot binnenscherm en een kleinere buitendisplay.

Een interessant aspect van Jumbojack is dat het blijkbaar enkele aanpassingen aan Android 12 zou bevatten. Deze zouden pas in Android 12.1 voor andere foldables worden geïntroduceerd, inclusief een launcher-taakbalk die langs de onderkant van het scherm loopt wanneer deze wordt geopend. De tweede opvouwbare Pixel verwerkt een gesplitst scherm op een nieuwe manier, waarschijnlijk vergelijkbaar met wat Samsung heeft gedaan voor zijn opvouwbare apparaten.

De codenaam 'Jumbojack' lijkt een verwijzing te zijn naar de Jumbo Jack-cheeseburger van het Amerikaanse Jack in the Box-fastfoodketen. Het is niet duidelijk of deze cheeseburger-verwijzing een hint is naar het ontwerp zoals bij de Galaxy Z Flip (hamburgerstijl) en Galaxy Z Fold (hotdogstijl) het geval was.

Bron: 9to5Google

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*