Chinese overheid wint rechtszaak tegen Intel over FinFET-patent

20 reacties

De Chinese Academy of Sciences (IMECAS) heeft al sinds 2018 een juridisch conflict met Intel, omdat het van mening is dat de Amerikaanse chipbakker inbreuk heeft gemaakt op een finfet-patent van dit onderzoekslab. Het Chinese ICSmart schrijft dat het IMECAS de zaak bij het hooggerechtshof in Beijing heeft gewonnen.

Dat betekent dat het staatseigen onderzoekslab 200 miljoen yuan (ongeveer 26 miljoen euro) van Intel moet krijgen als schadevergoeding voor de patentschending en de kosten van de rechtszaak. Verder zou het lab de rechtbank ook hebben gevraagd een tijdelijk handelsverbod op de Core-processors op te stellen. Hoe lang het instituut dit verbod wil laten gelden is niet bekend, het zou kunnen dat het genoegen neemt met een verbod totdat de zaak volledig is afgesloten. Intel gebruikt voor bijna al zijn producten tegenwoordig een finfet-procedé.

Tom's Hardware heeft een statement van Intel ontvangen, waarin de chipproducent stelt dat het van mening is dat het geen inbreuk maakt op het patent en dat het in hoger beroep is gegaan. De rechtbank zou nu Intels conclusie beoordelen. Daarnaast heeft het onderzoeksinstituut nog twee andere zaken tegen Intel hebben aangespannen rondom inbreuk op twee andere patenten.

Naast Intels Chinese afdeling zijn Dell China en Beijing JingDong Century Information Technology aangeklaagd, volgens een Form 10-K dat Intel heeft ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Uit dit document blijkt dat de twee andere patenten te maken hebben met de productie van bepaalde Core i3's en hiervoor gebruikte mosfet-technieken. Wat voor schadevergoeding de aanklager zal vereisen is nog niet bekend. ICSmart benadrukt ook dat het instituut meer dan 5.000 patenten in China heeft, en 1.505 patenten in het buitenland.

Bronnen: ICSmart, Tom's Hardware

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*