Draadloze telefoonoplader van Ikea laadt door je tafel heen

6 reacties

De Zweedse meubelgigant Ikea houdt zich al langer bezig met smart-apparatuur en bijbehorende accessoires. Ook draadloze telefoonopladers komen al enige tijd in het assortiment voor. Met de SJÖMÄRKE komt het bedrijf nu met een oplader die nagenoeg onzichtbaar te werk kan gaan.

Het idee achter de Sjömärke is namelijk dat hij onder een tafelblad of bureau bevestigd wordt, en een telefoon of tablet die bovenop ligt kan opladen. Hiervoor moet de afstand tussen de Sjömärke en het toestel tussen de 8 en 22 millimeter liggen; het is dus niet de bedoeling om je telefoon rechtstreeks op de adapter te plaatsen. Ikea geeft aan dat alle materialen, behalve metaal, compatibel zijn. De oplader kan vermoedelijk een vermogen van 5 W leveren. 

De Sjömärke meet 173 x 86  x 15 millimeter en is van plastic en aluminium gemaakt. Hij bevat een ledlampje dat aangeeft of een apparaat opgeladen wordt, en heeft een stroomkabel van 180 cm. Vier dubbelzijdige plakstrips voor montage worden meegeleverd. Op de tafel kan een doorzichtige plusvormige sticker worden geplaatst om de locatie van de oplader te markeren.

Enkele dagen geleden schreef onze zustersite Tweakers reeds over de Sjömärke, maar inmiddels zijn meer details over de Nederlandse release van de oplader bekend. Ikea geeft aan dat het apparaat in Nederland € 34,99 zal gaan kosten, en vanaf 1 oktober te koop zal zijn. Vanaf morgen zal een volledige productpagina op de Nederlandstalige website van de meubelwinkel te vinden zijn.

Bronnen: Ikea (YouTube), Übergizmo

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*