Roccat brengt Nvidia Reflex-ondersteuning naar Pro-serie gamingmuizen om latency te meten

1 reactie

Roccat kondigt Nvidia Reflex-compatibiliteit aan voor de Kone Pro, de draadloze Kone Pro Air en de Burst Pro. Gebruikers met een monitor die Nvidia G-Sync ondersteunt, kunnen met een compatibele muis de vertraging tussen kliks en een actie op het scherm meten. Roccat voegt zich hiermee bij een steeds groter wordende lijst van ondersteunde fabrikanten.

Volgens Roccat zijn de nieuwe muizen bedoeld voor de 'professionele' gamers en de Reflex-ondersteuning moet daaraan bijdragen. Betreffende monitoren passen zich aan de framerate van een game aan om zo screen tearing tegen te gaan en de vertraging op het scherm aanzienlijk te verminderen. Bijbehorende muizen meten daarnaast middels Nvidia's software de tijd tussen het moment dat de gebruiker klikt en het moment dat er op het scherm bijvoorbeeld een schot gelost wordt. Op deze manier moeten gamers een nog beter inzicht krijgen in de eventuele beperkingen van hun systeem.

De Kone Pro en de draadloze Air-variant hebben beide een maximale dpi van 19.000 en gebruiken een Titan optische switch. Daarnaast maakt de draadloze uitvoering gebruik van een 2.4GHz verbinding voor gaming, maar een Bluetooth-connectie is ook mogelijk. Volgens Roccat kan de muis binnen 10 minuten dusdanig opgeladen worden dat er 5 uur mee gegamed kan worden. De Roccat Burst Pro gebruikt dezelfde switches, dezelfde optische sensor van 19.000 dpi en eenzelfde gewoven kabel van 1,8 meter. De relatief nieuwe muizen uit de Kone-serie kosten respectievelijk 80 en 130 euro. De losstaande Burst Pro met draad en honingraatframe heeft een adviesprijs van 60 euro. 

 
Gebruikers kunnen met een G-Sync-monitor en muis met Reflex-ondersteuning live de inputvertraging meten. Afbeelding (rechts) via Nvidia

Bron: Roccat (via TechPowerUp)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*