Bonami heeft zeldzame draagbare spelcomputer, Philips in2iT Kidcom, toegevoegd aan tentoonstelling

7 reacties

Het Bonami spelcomputer museum heeft er een zeldzame draagbare spelcomputer bij, de in2iT Kidcom van Philips. Dit apparaat uit de jaren ‘90 is een pda speciaal voor meisjes van 8 tot 12 jaar en uitgerust met een touchscreen en enkele voorgeïnstalleerde applicaties en spelletjes, waaronder een wekker, dagboek, fotoalbum en een waarzegster.

Het apparaat kan ook overweg met chipkaarten, waar ook extra applicaties of spellen op te vinden zijn. De draagbare spelcomputer is behoorlijk zeldzaam en is maar eventjes in productie geweest. Er zijn slechts 1000 exemplaren van de band gerold. Het bedrijf stopte de productie omdat de chip voor dit apparaat niet langer werd geproduceerd.

Gelukkig waren er nog wat (ex-)medewerkers (Hans Streng en Mariel van Tatenhove) en een verzamelaar (René Lips) die de pda, accessoires en promotiemateriaal hadden liggen. Al deze producten zijn nu opgenomen in de expositie. De eerste tentoonstelling vond tegelijkertijd plaats met een reünie voor alle oud-medewerkers van het Philips Kidcom project. 

De draagbare spelcomputer is vanaf vandaag te bekijken bij Bonami.

Bron: Bonami

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*