The Elder Scrolls Online krijgt Nvidia’s DLSS én Deep Learning Anti-Aliasing (DLAA)

1 reactie

ZeniMax Online Studios, de gameontwikkelaar achter The Elder Scrolls Online (ESO), heeft aangekondigd dat het spel ondersteuning zal krijgen voor twee deep learning-technieken van Nvidia: deep learning super sampling (dlss) en deep learning anti-aliasing (dlaa). Waar dlss sinds de komst van de RTX 2000-serie in games wordt gebruikt, zal ESO de eerste titel zijn die met dlaa overweg zal kunnen.


De mmorpg is inmiddels meer dan zeven jaar uit.

Zoals zijn naam doet vermoeden, wordt dlaa gebruikt als anti-aliasing-techniek. Ten opzichte van dlss worden de beelden niet opgeschaald, wat wil zeggen dat het spel op de native resolutie wordt gerenderd. Dlaa zal dus geen prestatieboost opleveren, terwijl de graphics wel nog steeds worden aangescherpt. Overigens bevestigt men niet dat de feature een RTX-kaart vereist. Dit lijkt wel sterk aannemelijk, aangezien dlss de Tensor-cores van de RTX 2000- en 3000-kaarten inzet om de beeldkwaliteit te verbeteren.

Volgens Alex Tardif, Lead Graphics Engineer bij ZeniMax, heeft de ontwikkelaar dlaa ontwikkeld met dlss als startpunt (met behulp van Nvidia). Naar eigen zeggen vereist dlaa meer rekenkracht dan temporal anti-aliasing (taa) in ESO, al moet eerstgenoemde mooiere beelden opleveren. Verder geeft Tardif aan dat nie per se elk spel nood heeft aan dlaa, maar dat het wel voor een betere speelervaring kan zorgen bij games die niet de meest indrukwekkende graphics bieden.

Bron: Alex Tardif (Twitter)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*